dilluns, 24 de setembre del 2007

Vacances, soroll dels 100 dies i sant tornem-hi!

Després de gairebé dos mesos d’inactivitat per culpa de les avaries de la RENFE, de retards en els vols d’El Prat, de talls consecutius en el subministrament elèctric, etc... i de les merescudes vacances per unes ressaques inèdites havent-nos emborratxat amb l’aigua de colònia de Sant Roc i per caigut d’esquena per la flaire d’unes rierades i per haver rodolat pels tubs que baixaven, sense saber d’on, tot i que la riera d’Arenys de Munt va queda impecable... eh?, vam veure un Vinyes sortint per la nostra, la TV3, amb un rostre pàl·lid, com el raïm pansit ja que les precipitacions no han estat satisfactòries (imagineu-vos el dia que plogui, què dirà l’alcalde: “Aigua vaaaa, a, a, a... [glu-glu, glu-glu, glups!]) perquè mentre aquest no sabia d’on li venien les hòsties, l’altre batlle es feia un tip de riure, quedant-li unes galtes de color a móra, perquè s’havia estalviat la inversió del tractor d’arranjament d’en Martí de la Nena.

Apreciats sinerencs, ja veieu, nosaltres marxem i el poble es fon: que si les platges, que si els nous sous, que si apareix un innovador format del “Tocar Ratlla” (que per cert, per nosaltres, el Concili del Rial Sinerenc ens sembla un missal); en definitiva, desgràcies i vicissituds al cor de Sinera. I no ens deixéssim els nostres germans de Munt, quin rebombori que fa el globus d’allà dalt! S’enlairarà tot ell o es quedarà la cistella a terra?

Per postres, hi ha joves propers al Govern, en el cas de l’Ajuntament de baix, que ni tan sols els hi ha deixat els 100 dies de sucre, o de desgràcia com dirien els gentelmens de l’oposició... Fila prim aquest jovent, més aviat sembla que moquin als pares aquest nanos de les JERC. Tot i que des del Rial Sinerenc no simpatitzem gens, en absolut, amb aquests aprenents de política, cal dir que els tenen ben posats i, a sobre, tenen la punta del llapis ben fina: “no s’han equivocat ni un cèntim a l’hora de reunir els calers que no tenen concepte, un destí assignat". Principi de bossa d’en Judas? Si aquests vailets no estan assalariats, com és que arriben més lluny que l’actual Regidor de Joventut? De ben segur que ERC té una patata calenta o potser serà una olla a pressió que li explotarà als morros? Segurament Oriol Ferran se les empescarà per acollir-los i fer-se’ls seus, ja que de joves a Cal Verd, Iniciativa, no en tenen, i els pocs que hi ha ara es dediquen a organitzar Colles Bastoneres... Serà que s’estan entrenant per hostiar de valent les forces de seguretat d’en Saura per la propera Nit de Naps? Uns altres aquests, ves!, ara amb l’excusa d’anar a Sant Celoni per aprendre a ballar amb bastons, eh?, aprendran arts marcials per contraatacar... Potser serà l’hora que Jordi Pera posi ordre a base d’una policia de proximitat? Sentiran aquests joves el caliu d’unes porres de molt bon rotllo? El temps ho dirà quan deixin de ser verds per convertir-se en madurs!

Però la perla d’aquesta setmana no han estat aquests joves eixelebrats, tant uns com els altres, sinó que el vell rondinaire, l’ex-alcalde dels feligresos, el qual se li va inflar la vena quan es va encarar amb el mes sense sang Febrer en el ple municipal i va acabar el tractament del traumatòleg trencant-se de nou el braç... Malaguanyat guix i, sobretot, pobre pupitre, ara en Vinyes tindrà una altra despesa... Serà que ha de tapar molts forats i qualsevol excusa és bona per fer-ho? Fins i tot, tant oposició com govern, després del ple, fent-la petar com eterns amics, o enemics amb el punyal alçat, van comentar la jugada i tot arribant en una conclusió: “Si el retrat d’en Montilla és capaç d’exaltar-se, ja no somriure, i treure uns ulls com dos arenyons, o taronges, per damunt de les esferes oculars, serà que Miquel Rubirola li caldrà prendre’s una til·la, no?”

Però no tot són flors i violes! Avui es compleixen els 100, sí amics i amigues, els magnífics 100 dies de Govern de Tripartit d’Esquerres. Ja us podeu imaginar, si el 1rTT (Primer Tripartit del Tinell), després dels 100 dies, Maragall, Carod i Saura, potser ja el segon d’entrada, ja s’havien dinamitat pels aires, i amb el 2nTEr (Segon Tripartit / d’Entesa ràpida) Montilla, Carod i Saura, el segon ja s’ha amansat a hores d’ara, què faran Vinyes, Ponsarnau i Ferran? Optaran per la primera fórmula o bé per la segona? Què dirà la gaia vila marítima i de Sinera?

Avui, qualsevol que hagués escoltat Ràdio Arenys hauria pogut sentir un foc creuat que ha arribat fins a Arenys de Munt. Companys nostres ens han trucat ràpidament pensant-se que els pirates venien de nou i que les torres de defensa estaven repletes de canons! Imagineu-vos l’escàndol públic que han patit els nostres estimats, és broma, veïns! Algun avi també s’ha posat les mans al cap tot recordant el bombardeig del Canarias... Serà que les boles que s’han projectat eren d’artilleria d’un calibre capaç de llançar projectils a una gran distància? Segur que en Móra s’emprenyarà! I sabeu per què? Doncs perquè segur que desitjava aprofitar l’incident del barri mariner d’Arenys per demolir el seu Can Globus particular! D’això se’n diu carn de canó i, de pas, s’aprecia que els dos consistoris no s’autoajuden ni per fer la variant peatonal! Quina vergonya... Si els de Mar encara van en sabates (per cert, el Doctor Sabatetes d’Arenys se’ns ha emprenyat, és de Mar ell, pobre!...) i els de Munt en espardenyes, és que a Arenys no arribarem mai a la reunificació arenyenca! Ja ho diuen els veïns de Canet de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Iscle de Vallalta, la barriada de Torrentbò i la de Sobirans i fins al municipi del Vallès, Vallgorguina, diuen la seva: “l’autopista és un autèntic mur de Berlín”! Occident, Arenys de Munt, i Orient, Arenys de Mar, estan enfrontats! I, per més gresca, o ja n’hi ha per plorar, hi ha qui vol un Estat propi! El blocaire Xavier Mir repetirà el Dia-D tot desembarcant a les costes d’Arenys de Mar, venint des d’Alella i repostant a la piscifactoria, com aquell qui recluta sardinetes per anar a la guerra per enfrontar-se amb els de la boia?

El sideral està garantit: l’espia i traïdor a l’orgull de Sinera, Carles Móra, i l’explorador de les Índies, Jordi Bilbeny diuen, segons fonts fiables, que faran de mediadors per buscar el consens... això sembla...

Des del Rial Sinerenc pensem que mentre un mirarà per munt, l’altra observarà de Collsacreu cap al Montseny. Total: qui vetllarà per Arenys de Mar? Sant Roc? Sant Zenon? I ara resulta que les relíquies no són autèntiques? No s’hagués pogut callar una estona l’advocat Verdaguer? Voldrà tornar a ser mediador després d’haver encès el foc de nou? Som algú en el món els arenyencs de Mar, ara que no tenim ni ametlles ni Calisay propi? Té la certesa Vinyes que estiguem al mapa? Ferran seguirà dient el típic “som-hi”? Ponsarnau entrarà en joc d’una vegada per totes?

Que Déu ens agafi confessats! Perquè, tot sigui dit, no tenim ni capellà propi!!!!

Amen...




PS: El compartim amb el de Munt... PATÈTIC!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

jajajajaja quina puta anada d'olla!

li he ensenyat al meu avi hi ha flipat amb lo del Canarias!

deu ser que en aquest "Concili" hi ha gent gran i no pas joves com molts faroleros es pensen!

sincerament molt bo, molt! ara no pareu eh??? vinga doctors a marcar l'actualitat a ratllaaaaa ajjajajaja

Anònim ha dit...

soc de l'esplai d'avis i avies i no m'agrada gaire que critiqueu en vinyes. me l'estimo molt i crec que us passeu. pero m'agrada el vostre humor perque em feu riure.