dilluns, 23 de juliol del 2007

Bacus, el vinyòvol

Finalment, arribant el dia que un pixaceps (aproximació al “pixapins” comú i barceloní, però de més categoria és clar) encapçala la batllia d’Arenys de Mar, un home provinent d’una barriada del Cap i Casal ha pogut ser investit alcalde sense tenir pota negra, el pedigrí arenyenc per excel·lència!

De petit no deia mentides, ja ho tenia clar, volia ser bomber i músic. Diuen que els infants mai diuen mentides... Per tant, no sabem si el seu mandat serà un encant de serps, en que la flauta refilarà durant la legislatura, o bé és que es dedicarà a apagar focs com una esperitat, perquè dirigir tota una entesa d’esquerres és una tasca heroica i difícilment assolible. El temps dirà si haurà estat o no a l’alçada de les circumstàncies. Des del “Rial Sinerenc” li donem un marge dels cent dies de gràcia, no per riure, sinó perquè arrebossin de sucre!

Comença coix perquè el cap de la flota convergent va tenir la última rebequeria de mal criat, minyó dolent, amb la joguina espoliada per la voluntat popular. Es tracta de la vara que s’entrega quan hom és proclamat batlle. Segur que en Vinyes, com diria en Montilla, li dirà al distingit Rubirola, com rebria en Mas, que necessita la Súper Nanny per reeducar el mal geni! Ara bé, pensem no ha començat coix del tot! Potser per la seva condició d’escolanet sabia de prop que la vara provenia del Bisbe Pol... Tot i així, la profecia està escrita: “Vinyes va rebre la vara de Jessè!” (aquella denominació profètica del Messies que al·ludeix a la seva descendència de David, el fill de Jessè).

Malgrat l’incident, tampoc se n’amaga de les seves arrels momentànies a CiU i a la seva estada a govern... Xupant banqueta o no, l’experiència dretana l’ha fet recollir essències esquerranes per dirigir l’orquestra de la coalició d’esquerres, sonarà bé o no? La Bíblia deia que el Messies li donaria poders per posar “Arenys al Mapa”? No pecarà de precoç? Des del “Rial Sinerenc” molt ens temem que coneixerà els pecats capitals: càrrecs de confiança, evasions per pura amistat dels sociates (els arenyencs del carrer Barcelona, Can Sociata), apujar-se el sou, etc...

Va treballar durant molt temps per l’Ajuntament de Premià de Mar, com a informàtic, i va aprendre la consigna de la vila del Baix Maresme: “Premià: si no te la foten avui, te la fotaran demà!”. En conclusió, el pupil d’en Fontbona sap què és la desconfiança; un altre pecat capital? Un altre serà la luxúria!! La cuixa del poder és molt temptadora!

En definitiva, creiem que és el Bacus arenyenc! Si assembla tant que donem per suposat que convidarà a tothom a la vinya del Senyor per tal de satisfer als terrenals! No obstant, un dels nostres redactors, el Doctor Sabatetes d’Arenys, està discordant amb el concili, creu que en Ramon predicarà amb la màxima “la por guarda la vinya” perquè sap que si no conserva allò que té o s’estalvia les futures adversitats ho perdrà tot!

Usant precaucions o no, de ben segur que seguirà sent un vinyòvol. Emmagatzemarà els fruits saborosos de les millors collites de raïm per fer un vi arenyenc de categoria? O en haurem de quedar amb el recent nascut que, segons ens han xiulat les orelles, s’anomena “Vi del Rial”? Al capdavall, els rials ho saben tot... Ara que la redacció ja va dedicar-li un poema... Què tenen les vinyes de Sinera?

Passi el què passi, succeirà el què hagi de succeir! L’encoratgem perquè treballi pels paries d’Arenys de Mar i que mimi els ceps, la població en massa (arrenglerada en files en els futurs camps del Bareu), perquè n’extregui un bon vi i no uns pixarelles en tota regla!

Ramon Vinyes i Vilà, reps una abraçada des de la redacció de “Rial Sinerenc”!

PS: Abans que rebem una crítica del bàndol del socialisme arenyenc, ens remetem a les declaracions que va fer a l’Agenda: “Mossèn Martí em va dir que si era capaç d’empassar-me un gripau cada dia, em podia dedicar a la política. Hem d’acceptar les crítiques. Malament aniríem. Una altra cosa són les calúmnies. També m’ho passo bé mirant els acudits”.


> Bacus, el vinyòvol dixit!

1 comentari:

Ramon Vinyes ha dit...

Ei,
Rial sinerencs. Rebeu una salutació de qui us llegeix i es diverteix amb el vostre enginy.