divendres, 20 de juliol del 2007

D'ocults a patim-patam-patum!

La redacció de Rial Sinerenc ha estat de vacances en bloc, mai millor dit. N’hi havia un que ha hagut d’atendre compromisos laborals i els altres dos han volgut esbargir-se, altrament tocar-se els c.ll.ns, en les festes majors de dins i fora de la comarca, així com també la del nostre poble: Arenys de Mar.

Avui reprenem l’activitat satírica amb molta il·lusió tot esbossant un somriure sorneguer. Primerament, però, felicitarem els companys i companyes que estan fent una orgullosa tasca en el barri de muntanya de Sinera, a Arenys de Munt. Des del Rial Sinerenc felicitem els ideòlegs i els promotors de la revista “PIM PAM PUM Arenys de Munt”. Ara bé, aprofitem per desmarcar-nos-en ja que nosaltres som satírics de mena i utilitzem la ironia o inclús el sarcasme pels qui són rellevants en la vida pública d’Arenys de Mar, així com també els nostres apreciats polítics municipals. Diem això perquè hem llegit el contingut d’aquesta iniciativa i el titllem de pamflet burleta. Arribar-se a posar-se amb la persona... això mai de mai! Només s’hauria de fer sorna de l’activitat que duguin a terme per la seva condició de servei al poble i no per fer malbé el prestigi de l’individu. En aquest cas, qui està rebent de valent, es tracta d’en Carles Móra i Tuxans! Des d’aquí saludem el batlle de més amunt i a totes les envestides que rebrà cada dia quan es desperti junt amb l’allau de bromes que el despertaran de cop, si és que encara no ho hagi fet, quan el truquin en “l’Alcalde t’escolta!”.

Nosaltres, el concili dels savis doctors setciències, mai calumniarem ni falsejarem dades. Som el reflex de la ciutadania, el mirall que rebutja allò que convé quan els qui manen ens volen deixar cecs amb la llum que, segons diuen, taparia els dèficits populars, des d’infraestructures fins a la pròpia cultura.

També volem felicitar a Ràdio Arenys (91.2 FM) per la poca feina que té l’emissora municipal ja que sembla que al nostre poble no s’hi couen notícies remarcables i han hagut de recórrer a treure una notícia del calaix de sastre perquè així el web es pugui actualitzar. Tampoc voldríem picar-nos amb el nostre distingit i admirat Toni Sintas, el director (per quant de temps?). Malgrat tot, gràcies per fer-nos ressò i enllaçar-nos!

Per altra banda, estem enfadats amb la redacció municipal de VilaWeb Arenys ja que ni ens ha mencionat! Sembla que l’entorn del cinc cantons només tenen els ulls posats en Arenys de Munt i no en el poble on tenen la seu. Sabeu què? Sapigueu que us posarem el punt de mira a tot el què publiqueu... Quina barra! Mira que no al·ludir-nos, ni una sola engruna periodística... Quina desconsideració! Haurem de parlar amb en Vicent Partal perquè us faci pam-pam al culet... Sou una colla de pocapenes!

Finalment, el món de l’humor fresc, del qual nosaltres en formem part, està de dol. Avui han segrestat la redacció de la revista “El Jueves”. Germans, ens solidaritzem amb vosaltres... Sort que a Arenys de Mar no tenim rei, ni prínceps ni periodistes reials; encara que siguem una vila i tots tinguem après quin significat té aquest mot. Esperant que mai arribi el dia que el Regidor de Governació i Seguretat, i de Comunicació, d’Arenys de Mar no faci el mateix. Sort que és republicà en Jordi Pera. Salvats?!

En conclusió sinerencs, rebeu una forta abraçada, el caliu del juliol en amor fresc (que també humor, del tot fresc és clar), des de la nostra modesta redacció.

El Rial Sinerenc us saluda de nou!

PS: Per aquells pesats del consistori o per les qui feu safareig per la xarxa, que hàgim dit “collons” o que parlem en masculí no significa res. El català té això, les expressions i el parlar en global fa que, malauradament, tot sigui relacionat amb el gènere masculí.

Ho diem pels i les qui sospiteu... Per tant, us recomanem que no perdeu el temps! És preferible que l’invertiu amb el benestar d’Arenys de Mar i així us puguin remunerar amb honors si cal, com esdevenir fills/es predilectes, o amb salves sinerenques, com els focs d’enguany de la festa major de Sant Zenon...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Sou l'òstia!
Escolteu, suposso que no us interessaria col.laborar amb mi a un programa de Ràdio Arenys...no cal que el Sintas sàpiga qui sou, si així ho voleu...ni tampoc si em deixaràn,ja,ja,ja
el contacte es Vanessa
odrievan@hotmail.com
em diuen el que i us informo

Anònim ha dit...

hola rial sinerencs! ens alegrem que no us hagin 'segrestat'! feia dies que no sabíem res de vosaltres...

Anònim ha dit...

Jo, casualment, ahir vaig passar per aquí per veure si hi havia res de nou... Finalment avui hi he trobat alguna cosa.

Anònim ha dit...

Aclariments.

Jo tb he llegit el patim-patam-patum i no em sembla més pamflet que aquest bloc. Tampoc em sembla que es posi amb la persona sinó amb al càrrec (evidentment no existeix l'un sense l'altre).

Pel que fa a la vostra recança per no tenir la repercussió que ha tingut aquest "pamflet satíric" es deu merament al mitjà. Ha quedat demostrat que és més impactant l'aparició d'un fulletó que no pas d'un bloc.

Finalment, i pel que dieu de Ràdio Arenys és evident que hi hagi la percepció que tenen "poca feina" i no m'estranya. Una emissora que pretén omplir informatius de mitja hora més magazines informatius al matí i a la tarda amb alguna cosa han de justificar la seva feina. El millor de tot és que gràcies als impostos del barri mariner, que paguen els periodistes i els tècnics de ràdio arenys; Arenys de Munt està informat.

P.D gràcies a això del Pim Pam Pum he descobert el rial sinerenc; me n'alegre que hi hagi crítica satírica. Endavant!

Anònim ha dit...

Gracies per bloc intiresny